Poliklinika OKO dr Karčić

najsavremeniji vrhunski tretmani oboljenja i povreda oka

Privatna zdravstvena ustanova Poliklinika "Oko" - Dr Karčić počela je sa radom u julu 2011. godine. Osnivači Poliklinike su prim. dr Suvad Karčić i mr. sc. prim. dr Huda Hajjir Karčić, a direktor ustanove je mr. sc. prim. dr Huda Hajjir Karčić

Osoblje Poliklinike trenutno čini devet uposlenika (specijalisti oftalmolozi, srednje medicinsko, tehničko i administrativno osoblje). Vizija osnivača je da omogući najsavremeniji tretman oboljenja i povreda oka, kako pacijenti iz naše, i nama bliskih regija ne bi dugo čekali na pregled i liječenje, te se izlagali povećanim troškovima liječenja u inostranstvu.

Vođeni tom vizijom, još prije petnaest godina smo osnovali Privatnu oftalmološku ordinacija Prim. Dr Suvad Karčić u Zagrebačkoj ulici u Sarajevu. Sve veći zahtjevi za uslugama koje su pružane, kao i veliki priliv pacijenata, ne samo iz Kantona Sarajevo i Federacije Bosne i Hercegovine, već i iz cijelog regiona zahtjevali su proširenje djelatnosti i kapaciteta. To je razlog osnivanja Privatne zdravstvene ustanove Poliklinika "Oko" Dr. Karčić koja počinje sa radom jula 2011. godine na novoj adresi u Bihaćkoj ulici.

U prostoru od oko 600 m2 u namjenski građenom ugodnom ambijentu sada djeluju tri oftalmološke ordinacije. Pacijentima je na raspolaganju najsavremenija dijagnostička oprema. Operaciona sala raspolaže najsavremenijom opremom koja se koristi u najsloženijim oftalmološkim operacijama, kao što su vitrektomija, operacije katarakte, glaukoma, strabizma, operacija na kapcima i očnim adneksima te operativni zahvati na suznim kanalima i operacije suzne kesice, kao i drugi zahvati radi kojih su pacijenti uglavom odlazili na liječenje u inostranstvo. Operacije se izvode po principima dnevne hirurgije.

Poliklinika je opremljena savremenim dijagnostičkim i terapijskim aparatima, a u saradnji sa jednom od vodećih oftalmoloških kompanija u svijetu, firmom ALCON, postigli smo dogovor o permanentnom osavremenjavanju naše opreme. Preko predstavnika u našoj državi, Poliklinika sarađuje i sa drugim oftalmološkim i farmaceutskim kompanijama kao što su Bauch & Lomb, AMO, Octalfarma, Novartis, Dietfarm, Unimed i drugi.

Posebna pažnja u Poliklinici se posvećuje edukaciji osoblja. Naši doktori su vrhunski trenirani u oblasti oftalmologije ali i u oblasti menadžmenta. Srednje medicinsko osoblje i ostali uposlenici su uvijek na usluzi pacijentima. Njihova uloga u procesu rada je izuzetno značajna. Od važnosti je i briga o sigurnosti kako pacijenata tako i uposlenika. U postupku je dobijanja akreditacije koju dodjeljuje AKAZ (Agencija za kvalitet i akreditaciju u zdravstvu u Federaciji Bosne i Hercegovine).

Tim specijalista oftalmologa vodeći je u regiji u dijagnostici, te hirurškom i medikamentoznom tretmanu oftalmoloških oboljenja, a u saradnji sa drugim ustanovama u gradu Poliklinika će obezbijediti i savremene konzilijarne preglede i tretman od strane specijalista drugih specijalnosti, što je od značaja za pacijente kojima je potreban konzilijarni pristup u dijagnostici i tretmanu.

U planu je i proširenje djelatnosti Poliklinike te će ubrzo početi sa radom i internistička ordinacija sa priručnom laboratorijom.

Želja nam je da u bliskoj budućnosti omogućimo i pružanje usluga pacijentima sa uputnicama iz domova zdravlja i drugih javnih ustanova u Bosni i Hercegovini.

Vaša,

Privatna zdravstvena ustanova Poliklinika "Oko" - Dr Karčić

Zakažite pregled u poliklinici

KLIKNI

LOKACIJA

Bihaćka 8A
71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Pogledaj na Google mapi

KONTAKT

T: +387 33 715 777; F: +387 33 715 776
Mobitel: +387 62 213 606

Email: info@poliklinika-oko.ba

RADNO VRIJEME

ponedjeljak - petak: 10 - 19 sati
subota: ne radimo
nedjelja: ne radimo